Kurstilbudet våren 2020
Godt nytt år til alle sammen. Da håper vi at du har hatt en fin julefeiring og er klart til å ta fatt på et nytt og spennende år med masse kurstilbud. Under er vårens kurs listet opp - for å få mer informasjon om kurset du er interessert i, klikk på den blå linken hvor det står her.
Klikk her for å åpne e-posten i nettleser.
Grunnmodul lokal kjøttforedling

Grunnmodulen er et breddefaglig kurstilbud innen kjøttforedling og går over 3 samlinger (av 2- og 3-dagers varighet). Det legges opp til individuell studie- og arbeidsperiode mellom hver samling. Gjennom teori og praktiske øvelser, samt bedriftsbesøk skal deltagerne få kunnskap om hva som må til for å kunne produsere egne kjøttprodukter.

Dato: Samling 1 er 10.-12. januar på Nofima
           Samling 2 er 24.-25. mars på Nofima
           Samling 3 er 10.-11. juni - sted kommer
Påmeldingsfrist: 27. januar 2020
Kontaktperson: Lene Øverby/Tom Chr Johannessen
For mer informasjon klikk her.

 
Videregående kurs i spekematprodusjon

Kurset vil bestå av 2 kurssamlinger med praktisk og teoretisk innhold, samt erfaringsutveksling på samlingene.
Kurset vil fokusere på produksjon og foredlingsprosesser av hele spekematprodukter samt spekepølser fra ulike dyreslag. Det vil være økt fokus på bruk av melkesyrebakterier for å oppnå spekepølser og hel spekemat med ulik smaksprofil.




Dato: Samling 1 er 2.-3. mars 2020 på Nofima
           Samling 2 er 9.-10. september på Nofima
Påmeldingsfrist: 17. februar
Kontaktperson: Lene Øverby/Tom Chr Johannessen
For mer informasjon klikk her
Mattrygghet og HACCP

Kurset gir innsikt i mattrygghet med mikrobiologi og hygiene, samt HACCP-metoden. Samtidig får deltagerne nyttig dialog og erfaringsutveksling med andre mindre aktører. Kuret skal gi deltagerne kunnskap om mattrygghet, som gjør dem i stand til å vurdere riskio i egen bedrift.

Dato: 3. mars på Thon hotel Arena, Lillestrøm
Påmeldingsfrist: 5. februar
Kontaktperson: Gro H. Kleiberg
For mer informasjon klikk her

 
Grunnmodul Videreforedling av frukt og bær

Grunnmodulen består av 6 kursdager fordelt på 3 samlinger (2 kursdager pr samling). Kurset er en kombinasjon av teori, praksis og bedriftsbesøk. I løpet av kurset vil det bli lagt vekt på riktig behandling fra råvare til ferdig produkt gjennom bl.a. valg av utstyr, varmebehandling, tilsetnings- og hjelpestoffer, emballering og lagring.

Dato: Samling 1 er 11.-12. mars på Nofima
           Samling 2 er 5.-6. mai på Nofima
           Samling 3 er 27.-28. oktober, sted kommer
Påmeldingsfrist: 2. mars
Kontaktperson: Cecilia M. Kiippe
For mer informasjon klikk her

 
Syltetøy og gelé med mindre sukker, og bruk av alternative søtningsstoffer

Dette er et dagskurs som tar for seg frukt- og bærprodukter med redusert sukkerinnhold, og ved bruk av alternative søtningsstoffer. Kurset er en kombinasjon av teori og praksis.

Dato: 9. juni på Nofima
Påmeldingsfrist: 29. mai
Kontaktperson: Cecilia M. Kippe
For mer informasjon klikk
her

 


 

Vennlig hilsen

Kompetansenettverk Lokalmat Øst, Nofima

Stine Alm Hersleth og Lily S Rømcke

Postboks 210, NO-1431 Ås

Besøksadresse: Osloveien 1, 1433 Ås